NOIR HIGHLIGTH

NOIR UV WHITE SUNBLOCK FOUNDATION

Noir UV White merupakan sunblock yang diperkaya akan SPF 50, vitamin E, vitamin C, vitamin B17 dan bahan bahan aktif untuk memudarkan

jeragat, Kulit gelap, kulit kusam, Parut jerawat, tona kulit tidak serata, melembabkan kulit kering, Mengecilkan liang pori & mengawal kulit berminyak.

Noir Sunblock mampu menghalang penambahan jeragat kerana dilindungi oleh SPF 50.

Noir Sunblock ini amat amat disarankan diguna pada usia 12 tahun hingga 66 tahun.

Masih ramai yang kurang jelas betapa penting ya pengunaan sunblock setiap hari. Kita kerap terdedah akan sinar matahari, radikal bebas seperti asap kenderaan, asap rokok dan debu debu, Semua ini merupakan punca utama penyebab jeragat jerawat Pori pori besar, tona kulit tidak serata dan kulit gelap.

Dengan Noir anda mampu melindungi kulit dari Semua punca Masalah kulit yang saya sebut kan. Malah dengan Noir anda juga mampu merawat kulit dengan selamat kerana diperkaya akan a bahan Semula jadi.

Kebaikkan Noir UV White

▪ SPF 50
▪ Memutihkan kulit
▪ Memudarkan parut jerawat
▪ Memudarkan jeragat
▪ Meratakan tona kulit yang tidak serata
▪ Melembabkan kulit yang kusam
▪ Mematikan kuman jerawat
▪ Melindungi kulit dari sinar matahari

NAK TAHU TAK APA YANG HEBAT TENTANG NOIR UV WHITE?

Diformulakan dikorea, bahan bahan mentah yang sangat tinggi kualiti, Malah SPF yang pure dan tinggi untuk halang kulit warga asia terutamanya MALAYSIA terkena sinar matahari.
Pakar telah membuktikan bahawa cuaca seperti MALAYSIA, BRUNEI, INDONESIA dan SINGAPORE memerlukan SPF yang tepat iaitu 50 SPF.
Dan bahan yang sangat active diimport dari jepun untuk merawat jeragat, jerawat,kulit terbakar,kulit kusam,kulit kering, kulit kekurangan hydration dan gelap.
Dengan Noir UV White anda tidak perlu ragu ragu lagi.

KENAPA NOIR UV WHITE SUNBLOCK FOUNDATION PENTING❓❓

▶UVA VS UVB


🌞UVA🌞
cahaya ini adalah cahaya yang paling banyak dalam cahaya matahari, dan ia mampu menembusi lapisan atas kulit dengan mudah. Cahaya UVA akan menyebabkan kerosakan pada tisu-tisu penyambung dan meningkatkan risiko mendapat kanser kulit. UVA adalah cahaya yang menyebabkan kulit menjadi gelap secara perlahan-lahan. Selain daripada kanser kulit dan kedutan awal, UVA juga telah dikaitkan dengan penurunan sistem imuniti.

🌞UVB🌞
kandungan cahaya ini dibumi kita adalah kurang berbanding UVA kerana kebanyakannya telah diserap oleh lapisan ozone. UVB seringkali dikaitkan dengan kebakaran kulit. Kesan UVB banyak dilihat ketika panas terik seperti waktu tengahari.

PUNCA JERAGAT!

Lihat gambar rajah & fahami Kenapa Noir uv white sangat penting untuk melindungi kulit dari sinar UV & punca punca terjadinya

Jeragat
Kulit gelap
Tona tidak serata
Kusam
Kering
Kedutan
Penuaan

SINAR UV, selain daripada merosakkan DNA sel kulit ia juga memainkan peranan penting dalam menggalakkan penghasilan jeragat. Terkena sinar UV yang berterusan akan menggalakkan lebih banyak penghasilan melanin melalui proses melanogenesis.

Kesan kepada kulit akibat terdedah kepada sinar UV

🔹Tona kulit tidak serata
🔹JERAGAT tumbuh semakin banyak 🔹Risiko kanser kulit
Melanin
adalah pigmen gelap yang terhasil di dalam kulit oleh sel melanocytes.
Kawasan yang terdedah lebih banyak sinar UV akan menghasilkan lebih banyak pigmen melanin berbanding kawasan yang tidak terdedah.
Jeragat akan wujud terutamanya pada kawasan yang terdedah dengan sinar UV sepeti muka dan lengan.

Kulit kita (epidermis) ada 5 lapisan. Paling atas dipanggil Stratum Corneum dan paling bawah dipanggil Stratum Basal. Sel kulit akan perlahan-lahan berganti baru setiap 28 hari dengan gerakan daripada bawah ke luar.
Jika jeragat berada di dalam kulit, ia akan perlahan-lahan bergerak keluar dan nampak semakin jelas apabila berada di lapisan paling luar.

Bukan UV sahaja menjadi penyumbang kepada pembentukan jeragat.

Faktor umur, pegambilan pil perangcang serta penggunaan produk kecantikan tinggi chemical juga adalah antara puncanya.

Pengunaan SUNBLOCK amat penting untuk mengelak dari punca jeragat.

Noir Uv White Sunblock Foundation mengandungi SPF50 PA++ mampu melindungi kulit daripada sinar matahati yang boleh menyebabkan JERAGAT

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WhatsApp chat